Leeftijdsgrens op 75 jaar? Geen probleem, 74-jarige is kandidaat-bondsvoorzitter

Leeftijdsgrens op 75 jaar? Geen probleem, 74-jarige is kandidaat-bondsvoorzitter

20-06-2019 22:53
1

Op een buitengewone algemene vergadering van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) wordt komende zaterdag een nieuwe voorzitter verkozen. Dat meldt het persagentschap Belga. 

De 76-jarige Gérard Linard geeft na twee jaar de fakkel. De namen van Gilbert Timmermans en Mehdi Bayat duiken het vaakst op als mogelijke opvolgers. Opvallend: Timmermans is 74 jaar en de leeftijdsgrens is… 75 jaar.

Met Gilbert Timmermans is opnieuw een ouderdomsdeken kandidaat om bondsvoorzitter te worden. De voorzitter van Voetbal Vlaanderen moest in juni 2017 nog de duimen leggen voor Linard (8 tegen 14 stemmen), maar lijkt twee jaar later alsnog op weg de troon te bestijgen.

Zeker nu Bart Verhaeghe zijn mandaat als ondervoorzitter ter beschikking stelde. De bondsvoorzitter en zijn vicevoorzitter moeten immers van een verschillende taalrol zijn.

Mehdi Bayat, sterke man bij Sporting Charleroi, wordt genoemd als opvolger van Verhaeghe en dus zou de weg naar het bondsvoorzitterschap kunnen openliggen voor Timmermans.