Buffel (38) gaat op voetbalpensioen, maar: Zo'n rol spreekt mij wel aan

Buffel (38) gaat op voetbalpensioen, maar: "Zo'n rol spreekt mij wel aan"

20-06-2019 21:15
1

Thomas Buffel is officieel voetballer af. Zulte Waregem was zijn laatste club. De 38-jarige Buffel hoopt echter wel nog in het voetbal te blijven in een andere functie.

De beslissing om te stoppen viel Buffel erg zwaar. "Het liefst wil je nooit stoppen met profvoetbal, omdat het je passie is. You never know. En er is inderdaad al wel door clubs gepolst, maar een comeback is niet aan de orde", verzekert hij in Sport/Voetbalmagazine.

Voorlopig kijkt Buffel de kat uit de boom. "Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik als nieuwe job wil gaan doen. Ook omdat ik het gevoel heb dat het offer not to refuse nog niet op tafel ligt, denk ik dat het beter is om nu eerst tijd te maken om dingen die zijn blijven liggen in orde te brengen en voorrang te geven aan quality time voor mijn kids en mijn vriendin."

Toch is het verhaal van Buffel nog niet over in het voetbal. "Misschien zal het daarna makkelijker zijn om na te denken over welke kant ik op wil. Ik ben 38 en bekijk het voetbal al enkele jaren door de bril van een trainer, maar ook een rol in het sportief management van een club spreekt mij aan."