Leya Iseka blikt terug op Anderlecht: Die kans heb ik nooit gekregen

Leya Iseka blikt terug op Anderlecht: "Die kans heb ik nooit gekregen"

Gepubliceerd: donderdag 20 juni 2019 om 20:45do 20-06-2019 om 20:45

Aaron Leya Iseka ligt onder contract bij FC Toulouse, maar is momenteel actief op het EK voor beloften. De jonge aanvaller heeft er al een hobbelig parcours opzitten. Zijn vertrek bij Anderlecht was duidelijk een grote ontgoocheling voor hem.

Leya Iseka vindt het nog altijd bijzonder spijtig dat hij niet doorbrak in het Astridpark. "Anderlecht was de club waar ik van hield toen ik klein was, ik had heel graag willen schitteren in paars-wit. Maar die kans heb ik niet gekregen, het is wat het is. Dat is voetbal, dat is het lot. Je kunt de dingen niet altijd forceren. Ik vind het nog steeds heel spijtig dat die band met Anderlecht weg is", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Zijn toenmalige coach René Weiler liep dan ook niet hoog op met jeugd. "Moet ik het Weiler kwalijk nemen dat hij niet heeft geloofd in mij? Daar ben ik zelfs niet zeker van. Hij slaagde erin om kampioen te worden met Anderlecht, dan heb je goed gewerkt. Ik ben er alleen van overtuigd dat ik op het slechtst denkbare moment op de deur van de eerste ploeg heb geklopt, op een moment dat de staf geen jongeren wilde lanceren."

Nu zou het heel anders lopen voor hem. "Indien ik het afgelopen seizoen nog op Anderlecht had gespeeld, was het misschien anders gelopen, omdat de filosofie veranderd is. Maar oké, dat is zo in het voetbal, eenmaal je op hoog niveau komt, zijn er transacties. Dan is er geen plaats voor liefde. Ook niet voor medeleven. Het is jammer dat ik zo ben moeten vertrekken, maar ik neem niemand iets kwalijk. Mensen verwijten maken, dat is niet hoe ik de dingen doe."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Had Leya Iseka kunnen doorbreken bij Anderlecht?

(238 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws