OFFICIEEL: KRC Genk strikt Zweeds toptalent Nygren van IFK Göteborg

OFFICIEEL: KRC Genk strikt Zweeds toptalent Nygren van IFK Göteborg

20-06-2019 19:10
17

Benjamin Nygren mag zich een speler van KRC Genk noemen. De transfer hing al een paar dagen in de lucht, maar nu hebben de Limburgers officieel laten weten dat de jonge Zweed overkomt van IFK Göteborg.

De zeventienjarige aanvaller maakte de voorbije maanden heel wat indruk op Europese (top)clubs. Uiteindelijk kiest hij voor Genk. In Limburg tekende Nygren een contract tot 2024. 'KRC Genk is verheugd dat hij kiest voor het project in Genk', aldus de Limburgers.

'Nygren wordt gezien als één van de grootste talenten in de Zweeds hoogste klasse, waarin hij debuteerde op zijn 17de. Sindsdien was hij goed voor 13 wedstrijden, 6 doelpunten en 5 assists. Nygren is een echte stylist, met een uitstekende techniek, snelheid en vista. Benjamin kan zowel uit de voeten in de spits als op de flank. Hij is ook Zweeds jeugdinternational met 24 caps bij de U15, U16 en U17', aldus nog Genk. 

Na de komst van Theo Bongonda is Nygren de tweede grote vis die de Belgische landskampioen weet te stikken met het oog op aankomend seizoen.