Bastien kent Italië: Fantastisch, jaar voordien nog bij Anderlecht-reserven

Bastien kent Italië: "Fantastisch, jaar voordien nog bij Anderlecht-reserven"

20-06-2019 17:37

Veel illusies op de halve finales hoeven de jonge Duivels zich niet meer te maken op het EK U21 in Italië. Een glansprestatie tegen het gastland op de slotspeeldag zou al een opsteker zijn. Wie beter dan Samuel Bastien om de kwaliteiten van de tegenstander in te schatten?

De middenvelder, die van Johan Walem een basisplek kreeg tegen Spanje (2-1), voetbalt nu voor Standard Luik, maar was daarvoor actief bij Chievo Verona. Bastien beseft dat de Italianen favoriet zijn, aangezien hij nog enkele jongens kent van vroeger. "Barella van Cagliari, Cutrone, van AC Milan: dat zijn spelers die ik wel heel goed vond. Vooral wegens hun excellente techniek", vertelde onze landgenoot op de persconferentie.

Zelf ruilde Bastien RSC Anderlecht in voor Chievo, na een eerdere passage bij Avellino. Waarom hij dat deed, legt hij zelf uit. "Ik zat bij Anderlecht en had gehoord dat ik weinig zou spelen. Dus nam ik het risico. Ik heb veel geleerd, ik ben er volwassener geworden. Daar speelde ik namelijk wel tegen mannen en daar leer je van", doet Bastien zijn verhaal.

Die stap beklaagt de belofte-international zich nog steeds niet. "Die handtekening bij Chievo, in de Serie A, is mijn beste herinnering. Ik kwam tenslotte uit tweede klasse (bij Avellino, nvdr.). Ik heb tegen Juventus, Inter, AC Milan gespeeld. Als je een dik jaar voordien nog bij de reserven van Anderlecht zat, is dat fantastisch. Ik heb er ook truitjes aan overgehouden, van de Belgen. Van Dries Mertens, Radja Nainggolan", somt hij trots op.