Jonge Belg zegt geen nee tegen Anderlecht: Bellamy kan goed woordje doen

Jonge Belg zegt geen nee tegen Anderlecht: "Bellamy kan goed woordje doen"

20-06-2019 10:30
4

Anderlecht heeft met Vincent Kompany al voor dé stunt van de zomer gezorgd, maar verder zijn er nog geen nieuwkomers. De jonge linksback Marco Weymans acht zichzelf alvast klaar voor die stap.

Het jeugdproduct van Beerschot en PSV is nog bezig aan het seizoen in Zweden, waar hij bij Östersunds speelt. "Als we er met Östersunds alsnog in slagen om de top vijf te halen, dan ben ik volgens mij klaar voor de Belgische top", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Weymand geeft wel aan dat hij geduld heeft. "Of dat over één of twee jaar is, weet ik niet. Vanuit Zweden zwermen jonge voetballers makkelijker uit naar Europese topclubs, maar ik wil vooral geen stappen overslaan. Östersunds is nu al gewoon de beste tussenstap gebleken in mijn carrière en ik word binnen twee weken nog altijd maar 22."

Een transfer naar Anderlecht ziet hij bijvoorbeeld helemaal zitten. "Als ik hier wegga, is het om een stap hogerop te zetten. Dat er met Craig Bellamy iemand bij Anderlecht aan de slag gaat die me al kent? Dat klopt, hij was mijn coach bij de U20 van Cardiff City. Hij kan dus een goed woordje doen bij Kompany", lacht hij.