Jonge Belg zegt geen nee tegen Anderlecht: Bellamy kan goed woordje doen

Jonge Belg zegt geen nee tegen Anderlecht: "Bellamy kan goed woordje doen"

Gepubliceerd: donderdag 20 juni 2019 om 10:30do 20-06-2019 om 10:30

Anderlecht heeft met Vincent Kompany al voor dé stunt van de zomer gezorgd, maar verder zijn er nog geen nieuwkomers. De jonge linksback Marco Weymans acht zichzelf alvast klaar voor die stap.

Het jeugdproduct van Beerschot en PSV is nog bezig aan het seizoen in Zweden, waar hij bij Östersunds speelt. "Als we er met Östersunds alsnog in slagen om de top vijf te halen, dan ben ik volgens mij klaar voor de Belgische top", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Weymand geeft wel aan dat hij geduld heeft. "Of dat over één of twee jaar is, weet ik niet. Vanuit Zweden zwermen jonge voetballers makkelijker uit naar Europese topclubs, maar ik wil vooral geen stappen overslaan. Östersunds is nu al gewoon de beste tussenstap gebleken in mijn carrière en ik word binnen twee weken nog altijd maar 22."

Een transfer naar Anderlecht ziet hij bijvoorbeeld helemaal zitten. "Als ik hier wegga, is het om een stap hogerop te zetten. Dat er met Craig Bellamy iemand bij Anderlecht aan de slag gaat die me al kent? Dat klopt, hij was mijn coach bij de U20 van Cardiff City. Hij kan dus een goed woordje doen bij Kompany", lacht hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Haalt Weymans ooit de Belgische top?

Ja
55%
Nee
45%
(352 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws