Joos looft vier spelers van Belgische beloften: Wat een gave voetballer

Joos looft vier spelers van Belgische beloften: "Wat een gave voetballer"

Gepubliceerd: donderdag 20 juni 2019 om 10:15do 20-06-2019 om 10:15

De Belgische beloften hebben nog maar een waterkansje op de volgende ronde op het EK. Na Polen was ook Spanje te sterk met 2-1. Filip Joos zag ondanks de nederlaag positieve punten bij onze jonge Duivels.

"Ik vond dit een meer hoopgevende prestatie dan tegen de Polen", verklaart hij bij Sporza. "Ik heb ergens in mijn commentaar gezegd dat je van Elise Mertens en Yanina Wickmayer niet mag verwachten dat ze Justine Henin en Kim Clijsters zijn. Dat is niet eerlijk. Dit zijn gewoon andere jongens. We weten dat het een andere generatie is, waarvan niet iedereen de A-ploeg zal halen."

Enkele spelers staken er toch bovenuit. "Ik heb een paar goede prestaties gezien. Ik vond Faes-Bornauw sterk centraal achterin en De Wolf keepte echt goed. Het was voor hem ook niet gemakkelijk. Hij had lang niet gespeeld en kreeg ook meteen een doelpunt binnen in het begin van de wedstrijd."

Verder kwam ook Siebe Schrijvers steeds beter uit de verf. "Schrijvers speelde op de tien een goede tweede helft en je zag wat voor een gave voetballer hij eigenlijk is. Hij miste ook wel een kans die hij normaal niet laat liggen. Dat zijn wat pechmomenten."

Poll

Gaat Schrijvers ooit Rode Duivel worden?

(795 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws