Spanje net te sterk voor jonge Rode Duivels, einde EK voor troepen van Walem

19-06-2019 20:22
16

Het sprookje van de jonge Rode Duivels op het EK is voorbij. Tegen Spanje verloor de Belgische U21 met 2-1. In de slotfase besliste Fornals de match.

Na de 3-2 nederlaag greep Walem in. De bondscoach voerde drie wissels door in zijn basis. De meest opvallende nieuwe naam was die van De Wolf. In doel kreeg hij de voorkeur op Jackers, die tegen Polen niet vrijuit ging. De keuze voor De Wolf bleek de goede. De doelman moest zich na amper zeven minuten wel al gewonnen geven, maar kon niks doen aan de 1-0 van Daniel Olmo. De Spanjaarden scoorden op de enige manier dat ze konden aanvallen. De bal achteruit leggen en dan uithalen. De Belgische achterhoede had het daar knap lastig mee.

In de eerste helft waren de Spanjaarden duidelijk baas. Ceballos nam zijn landgenoten op sleeptouw. Al was het tempo in de eerste periode door de drukkende zon erg laag. De jonge Belgen kwamen lang niet verder dan één corner, maar die leverde wel een doelpunt op. Na een voorzet van Lukebakio won Cools het duel. Via via kreeg Bornauw de 1-1 tegen de netten.

Echt onder de indruk waren de Spanjaarden niet van de 1-1. La Roja dicteerde de wet en België moest zich vooral focussen op verdedigen. Na de pauze ontsnapten de Belgen een paar keer aan een achterstand. Ceballos mikte eerst een vrije trap op de lat en schoot nadien een open kans hoog over. Ook Firpo en Olmo konden niet scoren. Dat had te maken met een sterke De Wolf.

In het laatste kwartier waren de Belgen plots baas. De jongens van Walem kregen ook enkele kansjes, maar scoren lukte niet. Uiteindelijk kreeg België het deksel op de neus. Fornals mocht oprukken en uithalen. De invaller schoot de 2-1 eindstand op het bord.

Door de nederlaag kan België zich niet meer plaatsen voor de volgende ronde. Het ticket voor de Olympische spelen is dus ook weg.