LIVE: Fornals bezorgt de jonge Rode Duivels een enorme kater

LIVE: Fornals bezorgt de jonge Rode Duivels een enorme kater

19-06-2019 18:10
3

We zijn pas speeldag twee, en toch begint de nationale U21 om 18u30 al aan haar match van de laatste kans op het EK in Italië. Tegenstander Spanje wordt ongetwijfeld een zware dobber. In vergelijking met de jammerlijke nederlaag tegen Polen (3-2) voert Johan Walem drie wijzigingen door. Volg de match LIVE bij VoetbalPrimeur.be.

De bondscoach grijpt dus in na de mindere prestatie in de openingswedstrijd. Vooral de achterhoede baarde Walem zorgen. Doelman Nordin Jackers zag er niet goed uit bij de eerste tegentreffer en betaalt dat foutje cash: Ortwin De Wolf van Sporting Lokeren neemt zijn plek in. Verder komt Sebastiaan Bornauw in de ploeg als centrale verdediger. Elias Cobbaut verschuift naar links, Casper De Norre verdwijnt.

Ook voorin heeft Walem een ander plannetje klaar. Tegen Polen voetbalde Siebe Schrijvers nog als nummer tien in steun van Aaron Leya Iseka. Die laatste verhuist tegen de Spanjaarden naar de bank; Schrijvers zal dienst doen als valse negen. Daardoor komt er een plaatsje vrij op het middenveld. Dat wordt ingevuld door Standard-speler Samuel Bastien.

Opstelling Spanje: Sivera, Vallejo, Jorge Meré, Soler, Merino, Mayoral, Ceballos, Oyarzabal, Martin Aguirregabiria, Dani Olmo, Junior Firpo
Opstelling België:
De Wolf, Cools, Faes, Bornauw, Cobbaut, Bastien, Heynen, Mangala, Lukebakio, Schrijvers en Mbenza.

 

Volg de match hier LIVE.