Anderlecht en Genk maken faam nogmaals waar: meeste spelers op EK U21

Anderlecht en Genk maken faam nogmaals waar: meeste spelers op EK U21

Gepubliceerd: woensdag 19 juni 2019 om 16:31wo 19-06-2019 om 16:31

Het kruin van de Europese toptalenten verzamelt dezer dag voor het EK U21 in Italië. Voor scouts betekent het eindtoernooi een paradijs om nieuwe namen te noteren. Straf: RSC Anderlecht en KRC Genk zijn hofleverancier van het toernooi.

Slechts één team levert zes spelers af aan het beloftenkampioenschap: Anderlecht. Daarachter volgt een lijstje van ploegen die vijf youngsters afvaardigen, waaronder Genk. De Limburgers verkeren in mooi gezelschap, want ook onder meer Chelsea FC stuurt een kwintet naar het toernooi in Italië.

Het hoeft niet te verwonderen dat de meerderheid van de 'Belgische' vertegenwoordigers actief is bij de jonge Duivels. Voor Anderlecht komen Francis Amuzu Sebastiaan Bornauw, Elias Cobbaut, Alexis Saelemaekers en Yari Verschaeren in actie. De inbreng van Genk bestaat dan weer uit Casper De Norre, Bryan Heynen, Nordin Jackers en Dries Wouters.

Beide ploegen hebben echter ook nog één buitenlander die de kleuren van zijn respectievelijke land verdedigt. Anderlechtenaar Luka Adzic behoort tot de Servische selectie. In de eerste groepspartij kwam hij niet in actie. Bij Polen, tegenstander van de Duivels in de poule, had de bondscoach dan weer een plekje gereserveerd voor Jakub Piotrowski van Genk.

Poll

Welke club heeft de beste opleiding?

(168 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws