Engelse pers stellig: Chelsea-legende Lampard keert terug en tekent voor drie jaar

Engelse pers stellig: Chelsea-legende Lampard keert terug en tekent voor drie jaar

Gepubliceerd: woensdag 19 juni 2019 om 13:46wo 19-06-2019 om 13:46

Volgens tal van Britse media is de kogel door de kerk: Frank Lampard wordt de nieuwe manager van Chelsea. Op Stamford Bridge ligt een driejarig contract klaar voor de clublegende. 

Zondag maakte Europa League-winnaar Chelsea het vertrek van Maurizio Sarri wereldkundig. De Italiaan vervolgt zijn trainersloopbaan bij Juventus. In Londen gonst het al weken van de geruchten over Lampard. Na een uitstekend debuutseizoen als manager van Derby County in het Championship kan de voormalig middenvelder promotie maken.

Onder meer The Daily Mail en London Evening Standard melden woensdag dat Chelsea van plan is om Lampard (40) voor drie jaar te binden. Derby verlangt een afkoopsom van ongeveer vijf miljoen euro voor de oud-international. 

Naar verwachting worden de onderhandelingen tussen Derby, Chelsea en Lampard aan het einde van de week afgerond. In Londen krijgt de trainer een zware klus voor zijn kiezen: Chelsea verkocht uitblinker en topscorer Eden Hazard aan Real Madrid, maar vanwege een transferban kunnen The Blues zélf geen nieuwe spelers aanschaffen. 

Lampard speelde tussen 2001 en 2014 op Stamford Bridge. In 648 officiële duels was hij 211 keer trefzeker. Daarmee is Lampard alltime topscorer van de Premier League-grootmacht. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws