El Mundo: Barcelona wil Neymar en overweegt Griezmann in deal te betrekken

El Mundo: Barcelona wil Neymar en overweegt Griezmann in deal te betrekken

Gepubliceerd: woensdag 19 juni 2019 om 12:01wo 19-06-2019 om 12:01

FC Barcelona wil er alles aan doen om Neymar terug te halen naar Catalonië en zou zelfs bereid zijn om Antoine Griezmann daarvoor op te geven. Volgens El Mundo overweegt de club om de Franse aanvaller in een deal te betrekken.

Het Spaanse medium stelt dat Lionel Messi er bij president Josep Maria Bartomeu op heeft aangedrongen om Neymar terug te halen. De Braziliaanse superster wil weg bij Paris Saint-Germain en ziet een terugkeer bij Barça helemaal zitten. De Parijzenaars betaalden in 2017 echter 222 miljoen euro voor Neymar en zijn niet van plan hem zomaar van de hand te doen.

Daarom onderzoekt het bestuur van FC Barcelona de mogelijkheden om Neymar binnen te halen. Daarbij zou ook de mogelijkheid worden overwogen om Antoine Griezmann in de deal te betrekken. Griezmann staat officieel nog onder contract bij Atletico Madrid. Vanaf 1 juli zou hij echter speler van FC Barcelona zijn. Dan daalt zijn transferclausule van 200 naar 120 miljoen euro.

'Griezmann betrekken in deal'
Barcelona zou in maart van dit jaar al met Griezmann tot overeenstemming zijn gekomen over zijn salaris. De Catalanen zouden nu onderzoeken of het mogelijk is om die overeenkomst over te dragen aan Paris Saint-Germain. Door Griezmann van de hand te doen zou de transfersom van Neymar omlaag kunnen.

Het is echter de vraag of Griezmann het wel ziet zitten om opnieuw van plan te veranderen. Vorig jaar zou de spits al naar FC Barcelona verkassen, maar op het laatste moment besloot hij toch bij Atletico Madrid te blijven. Daar vertrekt hij nu alsnog. In de kleedkamer van Barcelona zou men echter de voorkeur geven aan een terugkeer van Neymar boven het binnenhalen van Griezmann.

Het betrekken van Griezmann bij een deal met PSG is overigens niet voldoende om een transfer rond te krijgen. Barcelona moet Neymar er waarschijnlijk ook nog van overtuigen salaris in te leveren. De Braziliaan verdient in de Franse hoofdstad een slordige 36,8 miljoen euro per seizoen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws