'Union wil opvolger van trainer Luka Elsner wegplukken uit staf van Anderlecht'

'Union wil opvolger van trainer Luka Elsner wegplukken uit staf van Anderlecht'

Gepubliceerd: dinsdag 18 juni 2019 om 23:38di 18-06-2019 om 23:38

Union Saint-Gilloise moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Luka Elsner staat immers op het punt een contract te tekenen bij de Franse eersteklasser Amiens. Jonas De Roeck, momenteel één van de assistenten van Vincent Kompany bij RSC Anderlecht, is topkandidaat om Elsner op te volgen.

Dat meldt journalist Sacha Tavolieri van RMC Sport. Yannick Ferrera werd eerder al gelinkt aan Union, maar volgens Tavolieri ligt De Roeck in pole positie om aan de slag te gaan bij de Brusselaars. De Roeck is net als Ferrera een oude bekende van CEO Philippe Bormans en technisch directeur Chris O'Loughlin, want ze werkten samen toen De Roeck hoofdtrainer was bij Sint-Truiden.

De Roeck (ex-speler van onder andere Antwerp, Lierse en AA Gent) begon zijn trainerscarrière bij Lyra. Na een passage bij Berchem Sport belandde hij aan het begin van het seizoen 2017/18 bij STVV. Door de Japanse overname werd De Roeck ontslagen, maar hij kon vrijwel meteen aan de slag als beloftencoach bij Anderlecht. Daar is hij ondertussen gepromoveerd tot assistent-trainer.

Bij Union zou De Roeck de opvolger moeten worden van Luka Elsner. De Sloveense coach was dit seizoen met Union één van de revelaties in het Belgische voetbal. Hij leek op weg om Felice Mazzu op te volgen bij Charleroi, maar de Zebra's weigerden de opstapclausule te betalen. Ondertussen wordt Elsner steeds nadrukkelijker gelinkt aan de Franse eersteklasser Amiens.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws