Mechelen haalt slag thuis in matchfixingproces: voorzitter BAS wordt gewraakt

Mechelen haalt slag thuis in matchfixingproces: voorzitter BAS wordt gewraakt

Gepubliceerd: dinsdag 18 juni 2019 om 22:52di 18-06-2019 om 22:52

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft Herman Huygens officieel gewraakt. Huygens was de voorzitter van de drie arbiters die moeten oordelen over vermeende competitievervalsing in KV Mechelen-Waasland-Beveren van 11 maart 2018.

Dat meldt het persagentschap Belga. Een college moest zich buigen over het wrakingsverzoek van KV Mechelen en volgt nu dus die redenering. Eerder waren daar al berichten over verschenen, maar die wraking is nu pas officieel. Het BAS zal nu binnen de vijf dagen een nieuwe voorzitter van het arbitragecollege aanstellen.

Het waren de supporters van Mechelen, die mee in de tuchtprocedure zijn gestapt, die Huygens hadden gewraakt. Tim De Hertogh legde een wrakingsverzoek neer, omdat de aangestelde voorzitter in het verleden lid was van de Geschillencommissie, de disciplinaire instantie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

Daardoor kon er twijfel bestaan over zijn onafhankelijkheid. Het BAS buigt zich op 25 en 26 juni over het matchfixingdossier.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws