De Sutter moet weer nieuwe club zoeken: Ik heb dit niet zien aankomen

De Sutter moet weer nieuwe club zoeken: "Ik heb dit niet zien aankomen"

Gepubliceerd: dinsdag 18 juni 2019 om 21:45di 18-06-2019 om 21:45

Tom De Sutter zal geen nieuw contract krijgen bij KV Oostende. De 33-jarige spits zoekt dus een nieuwe uitdaging, maar heeft geduld. Dat laat hij weten bij Sporza.

In Oostende heeft hij geen toekomst meer. "Ik heb geen contractvoorstel meer gekregen van KV Oostende. Ik heb nochtans zes maanden alles gespeeld en de eerste maanden deed ik het redelijk goed. Daarna kwam er wel een terugval. Ik had niet zien aankomen dat ik geen contractvoorstel meer zou krijgen, want ik had een mondelinge overeenkomst met Hugo Broos. Maar hij is eind april opgestapt."

De Sutter moet dus weer gaan zoeken. "Ik zou graag nog een paar jaar voetballen. Vorig jaar voelde ik dat ik het niveau nog aankon. Wanhopig ben ik niet. Ik voetbal al sinds mijn vijfde en ik blijf het graag doen. Het is gewoon een leuk spelletje. Ik wil nog zoveel mogelijk wedstrijden winnen, me amuseren en mijn ervaring doorgeven aan jonge spelers."

Bij een nieuwe club gaat De Sutter zijn eisen misschien moeten verlagen. "Over de centen heb ik nog nooit gediscussieerd, ook bij KV Oostende niet. Voor mij is het echt belangrijk om te blijven voetballen en plezier te hebben. Ondertussen hou ik mezelf fit met padel en padwall. En ik ga ook nog een paar keer lopen per week. Het is natuurlijk niet leuk dat ik zonder club zit. Maar er is nog geen paniek. Ik ben geduldig. Ik zou graag ergens terechtkomen, waar ik nog een tweetal jaar kan spelen."

Poll

Kan De Sutter nog mee in 1A?

(489 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws