'Alle joden zijn homo': Club Brugge moet nog tot 2 juli wachten op verdict

'Alle joden zijn homo': Club Brugge moet nog tot 2 juli wachten op verdict

Gepubliceerd: dinsdag 18 juni 2019 om 21:00di 18-06-2019 om 21:00

Club Brugge weet op 2 juli eindelijk of het gestraft zal worden voor antisemitische gezangen tijdens de topper tegen Anderlecht. Het BAS zal zich dan uitspreken over de zaak, die begon toen supporters 'alle joden zijn homo' scandeerden.

Club Brugge werd al tot twee keer toe vrijgesproken in deze zaak: in eerste aanleg en in beroep kreeg het gelijk, omdat 'joden' de geuzennaam is voor Anderlecht-supporters. Advocaat Hannes D'Hoop beargumenteerde dat de gezangen geen anti-joodse bedoelingen hadden en kreeg ook gelijk.

Het Bondsparket was daar na een open brief van het Coördinatiecomité van Joodse organisaties (CCOJB) absoluut niet mee akkoord en trok daarom naar het hoger arbitragehof BAS. Het Laatste Nieuws meldt dat er op 2 juli een uitspraak zal worden gedaan over die zaak. De zitting vat aan om 9u30.

In het oorspronkelijke vonnis stond het volgende. "De gezangen moeten als neutrale bewoordingen beschouwd worden en hebben geen beledigend karakter. Men gebruikt immers termen die louter wijzen op seksuele geaardheid of een bevolkingsgroep. Het woord ‘jood’ heeft geen minderwaardige of discriminerende connotatie, idem voor wat het woord ‘homo’ betreft". De vraag is nu of het BAS die uitleg ook gaat volgen.

Poll

Verdient dit een straf?

(284 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws