OFFICIEEL: Nilis wordt assistent van nieuwe hoofdtrainer in Nederland

OFFICIEEL: Nilis wordt assistent van nieuwe hoofdtrainer in Nederland

18-06-2019 14:30
1

Robert Maaskant is de nieuwe trainer van VVV-Venlo. Dat heeft de club bevestigd via de officiële kanalen. Raymond Libregts is aangesteld als assistent-trainer. Luc Nilis blijft ook nog steeds één van de assistenten bij de Nederlandse club.

In Venlo volgt Maaskant de vertrokken Maurice Steijn op. Voor Maaskant betekent het zijn terugkeer als trainer. De afgelopen jaren werkte hij als technisch directeur bij Almere City. Eerder dinsdag werd al bekend dat hij daar zou vertrekken.

Maaskant gaf in een eerder stadium aan te stoppen als trainer. "Ik heb gemerkt dat ik de meest lol heb in het werk als trainer. Dan moet je niet halsstarrig vasthouden aan een eerdere beslissing", stelt hij op de website van VVV. "Bovendien is de drive om op het veld te presteren helemaal terug. En het is ook leuk om weer met Raymond Libregts samen te werken."

Stan Valckx, manager voetbal van VVV, is blij met de komst van Maaskant en Libregts. Met Maaskant werkte hij eerder samen bij Wisla Krakóv. "Met Robert als trainer hebben we in Krakóv de Poolse titel gepakt, een prachtig resultaat. Hij brengt een schat aan ervaring mee en mag samen met Raymond en de overige mensen van onze technische staf aan een eenheid gaan werken met onze nieuwe selectie."

Luc Nilis zit sinds vorig jaar bij VVV-Venlo nadat hij een nieuwe uitdaging als assistent wilde aangaan. Eerder was hij actief bij PSV als spitsentrainer. Eerder werkte Nilis ook al bij Hasselt en in Turkije.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie