OFFICIEEL: PSV geeft Afellay (33) een nieuwe kans in de Eredivisie

OFFICIEEL: PSV geeft Afellay (33) een nieuwe kans in de Eredivisie

Gepubliceerd: dinsdag 18 juni 2019 om 13:10di 18-06-2019 om 13:10

Nieuws uit Eindhoven: Ibrahim Afellay sluit per direct aan bij de A-selectie van PSV. De Nederlandse middenvelder tekent in Eindhoven een contract voor de duur van één seizoen.

PSV meldt dat via de officiële kanalen. Afellay (33) is de afgelopen maanden bij PSV O19 hard bezig geweest om fit te worden. Hij heeft inmiddels een plek in de selectie van trainer Mark van Bommel gekregen.

"Ibi heeft een hele zware tijd achter de rug, maar is inmiddels fysiek weer in orde", laat technisch manager John de Jong weten op de clubsite van PSV. "Hij heeft onder begeleiding van één van onze fysio's maandenlang keihard gewerkt om fit te worden. Bij PSV onder-19 heeft hij vervolgens de groepstraining opgepakt en ook dat ging prima."

"Hij is nu toe aan de volgende stap en dat is trainen en spelen met een A-selectie. Ibi is een van ons en nog steeds een voetballer met veel kwaliteiten. Het is dus logisch dat wij hem deze kans bieden. We hebben er vertrouwen in dat het gaat lukken en daarom hebben we ook een optie in het contract opgenomen."

Afellay keert na 8,5 jaar terug in de selectie van PSV. Hij verliet Eindhoven in 2011 voor FC Barcelona, waar hij vier seizoenen speelde. De club verhuurde hem aan Schalke 04 en Olympiakos. Afellay stond vier seizoenen onder contract bij Stoke City, maar in Engeland was de ex-international van Oranje vooral geblesseerd.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws