Louwagie houdt woord: 'KAA Gent verbeterde contracten van twee smaakmakers'

Louwagie houdt woord: 'KAA Gent verbeterde contracten van twee smaakmakers'

19-06-2019 08:01
8

Maandag was een drukke dag bij KAA Gent. Birger Verstraete tekende bij FC Köln, terwijl de Michel Louwagie twee nieuwkomers aankondigde. De Gent-manager wil twee anderen koste wat het kost in de Ghelamco Arena houden.

Zo liet Louwagie op de persconferentie weten dat Giorgi Chakvetadze en Jonathan David onder geen beding mogen vertrekken deze zomer. "Het is onze bedoeling om de sterkhouders bij ons te houden, maar soms sta je machteloos als spelers niet willen blijven omdat ze in andere landen een veelvoud kunnen verdienen", citeerde Het Nieuwsblad.

Toch spreekt de Gent-manager duidelijke taal: "Maar ik kan u ook wel garanderen dat Jonathan David en Giorgi Chakvetadze onder geen beding de club mogen verlaten. Zelfs niet voor 25 miljoen euro", aldus Louwagie.

Louwagie had Verstraete echter ook graag in Gent gehouden. "We probeerden herhaaldelijk om Birger te overtuigen om bij te tekenen, maar het was duidelijk dat hij zijn mening niet meer zou herzien", besluit hij.

Update 19/06, 08.00: Het Laatste Nieuws schrijft dat Gent een extra inspanning deed voor Chakvetadze en David. Zo kregen beide goudhaantjes tijdens het vorige seizoen al een verbeterd contract aangeboden, wat ze dan ook aanvaardden.

"De contracten van beide spelers werden het voorbije jaar opengebroken tot 2022 (met een stevige financiële opwaardering, red.). Daarbovenop is het voor hen nog te vroeg om een stap hogerop te zetten. Ze gaan niet weg", aldus Gent-manager Louwagie.