UPDATE: 'Aanbiedingen van Standard en Club Brugge geweigerd, maar Butez vertrekt'

UPDATE: 'Aanbiedingen van Standard en Club Brugge geweigerd, maar Butez vertrekt'

Gepubliceerd: dinsdag 18 juni 2019 om 07:00di 18-06-2019 om 07:00

Laatste update: dinsdag 18 juni 2019 om 12:50di 18-06-2019 om 12:50

Club Brugge wil zich de komende weken gaan versterken met Jean Butez. De Moeskroen-doelman is nadrukkelijk in beeld bij Blauw-Zwart, terwijl Ethan Horvath mogelijks voor een nieuw avontuur kiest. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Zo houdt Club Brugge ernstig rekening met een vertrek van de Amerikaanse doelman. Horvath zou op dit moment normaal gezien op de Gold Cup actief moeten zijn, maar een blessure gooide roet in het eten.

Toch ziet het ernaar uit dat Horvath andere oorden opzoekt. De 24-jarige doelman heeft verschillende, buitenlandse aanbiedingen op zoek. Club Brugge is geneigd om mee te werken aan een transfer.

Butez als prioriteit
Met stip genoteerd als opvolger: Butez. De Franse doelman kende een sterk seizoen bij Moeskroen, wat hem de interesse opleverde van onder meer Standard, Antwerp en dus ook Club Brugge. Blauw-Zwart maakt van Butez echter prioriteit nummer één.

Zijn komst zou circa drie miljoen euro moeten kosten, al gaat vijftig procent van de transfersom naar Lille. Butez ligt bij Moeskroen nog tot medio 2021 onder contract, maar dat houdt Club Brugge duidelijk niet tegen.

Update 18/01, 12.45: La Dernière Heure weet dat Moeskroen aanbiedingen van Club Brugge en Standard op Butez weigerde. Toch staat de doelman voor een vertrek bij Les Hurlus. “Hij heeft ee, geweldig seizoen achter de rug. Het is normaal dat er interesse is en wij weten in ons achterhoofd dat hij gaat vertrekken”, aldus ploegmaat Noe Dussenne.

Poll

Is Butez beter dan Horvath?

(1217 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws