Thorup heeft eindelijk zekerheid over zijn job: Nachten lag ik te denken

Thorup heeft eindelijk zekerheid over zijn job: "Nachten lag ik te denken"

Gepubliceerd: maandag 17 juni 2019 om 22:41ma 17-06-2019 om 22:41

KAA Gent heeft er een wisselvallig seizoen opzitten. Het verzekerde zich van Play-Off 1, maar speelde daarin slechts een figurantenrol. Daarnaast haalde het de bekerfinale, waar KV Mechelen voor een ontgoocheling van formaat zorgde. Jess Thorup wil de komende twaalf maanden beter doen.

Op een persconferentie naar aanleiding van de start van de voorbereiding bevestigde het Gentse bestuur - eindelijk - het vertrouwen in haar coach. "Er is veel mogelijk bij AA Gent en daarom blijf ik hier. Ik wil hier nog iets moois neerzetten", verklaart Thorup bij Sporza zijn eigen motivatie om verder te werken in de Ghelamco Arena.

"Tijdens mijn vakantie heb ik veel teruggedacht aan het afgelopen seizoen", bekent de Deen. "Toen ik hier begon deed enkel Racing Genk wat punten betreft beter. Play-off I werd gehaald en daarin deden we het ook niet zo slecht. Maar de grootste teleurstelling was natuurlijk het verlies in de bekerfinale. Nachten lag ik te denken waar ik fouten had gemaakt. Dit mag niet meer gebeuren", is Thorup streng.

Sleutel ligt achterin
Gent is dus ambitieus voor het volgende seizoen: het moet beter. Thorup heeft al uitgevogeld hoe dat kan; hij legt de vinger op de zere wonde. "We moeten in het verdedigende compartiment nog accurater werken. Ik werp geen steen naar onze doelmannen of verdedigers, maar naar de hele ploeg. En ja, ik wil in de top drie eindigen en de bekerfinale spelen. En deze keer winnen", besluit hij.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Logisch dat Thorup aanblijft bij Gent?

(141 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws