Jonge Duivels geloven in mirakel: We moeten alles geven om te winnen

Jonge Duivels geloven in mirakel: "We moeten alles geven om te winnen"

Gepubliceerd: maandag 17 juni 2019 om 19:38ma 17-06-2019 om 19:38

De Belgische beloftenploeg verloor hun openingsmatch op het Europees Kampioenschap in Italië tegen Polen met 2-3. De troepen van Johan Walem staan nu voor een quasi onmogelijke opdracht.

België moet immers winnen tegen topfavoriet Spanje om nog kans te maken op kwalificatie. "We kennen het voetbal dat ze willen brengen. Het is aan ons om daar iets aan te doen en om hen vast te zetten", vertelt linksachter Elias Cobbaut aan Sporza. "Of dat spel ons beter ligt? Ik denk dat er veel meer ruimte zal komen dan tegen Polen. Polen wachtte op de zestien en speelde op de counter, Spanje wil zelf het spel maken. Misschien ligt ons dat beter."

Zijn ploegmaat Orel Mangala, één van de weinige lichtpunten tegen Polen, beaamt dat de groep nog steeds geloof in de kwalificatie. "We zijn allemaal ontgoocheld na die match, maar na een nachtje kijk je opnieuw vooruit en denk je aan de volgende match", vertelt de middenvelder van Stuttgart. "We spelen tegen twee toplanden, maar we kunnen ons ook kwalificeren. We moeten alles geven om te winnen. Dat we een mirakel nodig hebben? We geloven er nog allemaal in."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws