'Done deal: Japanse international sluit tijdens stage aan bij Sint-Truiden'

'Done deal: Japanse international sluit tijdens stage aan bij Sint-Truiden'

Gepubliceerd: maandag 17 juni 2019 om 16:30ma 17-06-2019 om 16:30

Laatste update: donderdag 27 juni 2019 om 16:13do 27-06-2019 om 16:13

Lucas Pirard heeft waarschijnlijk zijn laatste match voor Sint-Truiden al gekeept. Het Belang van Limburg meldt dat er voor hem een transfer binnen de Jupiler Pro League in de maak is.

Op de dag dat de selectie van Sint-Truiden weer bijeen is voor de medische testen, meldt Het Belang van Limburg dat Pirard op weg is naar de uitgang. Naar verluidt is hij vergevorderd met een andere eersteklasser. De krant noemt geen concrete club. De 24-jarige sluitpost kwam het voorbije seizoen alleen tijdens Play-Off 2 in actie. Pirard incasseerde tien treffers en wist twee keer de nul te houden in acht optredens.

Bij een vertrek van Pirard zijn de Japanse eigenaren van plan om hun enclave binnen STVV te vergroten. Daniel Schmidt wordt alle waarschijnlijk in huis gehaald als de opvolger van Pirard. De Amerikaanse Japanner (27) staat momenteel onder contract bij Vegalta Sendai. Bij zijn huidige werkgever wierp hij zich op tot international. Sinds november 2018 verdedigde Schmidt al vijf keer het Japanse doel.

Schmitdt maakt echter geen deel uit van de Japanse selectie, die momenteel actief is op de Copa América. Toekomst ploegmaat Takehiro Tomiyasu is wel van de partij.  

Update 27/06 16u13: De transfer hangt al enige tijd in de lucht, maar een officiële aankonding is eindelijk nabij. Het Belang van Limburg meldt dat Schmidt op de stage in het Nederlandse Horst aan zal sluiten bij de groep. STVV vertrekt zaterdag voor een stage van een week.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws