Jonge Duivels moeten punten pakken tegen toplanden: Meteen knop omdraaien

Jonge Duivels moeten punten pakken tegen toplanden: "Meteen knop omdraaien"

Gepubliceerd: zondag 16 juni 2019 om 23:42zo 16-06-2019 om 23:42

De beloftenploeg van Johan Walem heeft zijn openingsmatch op het Europees Kampioenschap in Italië met 2-3 verloren tegen Polen. De bondscoach moet zijn troepen nu opladen voor twee aartsmoeilijke wedstrijd tegen Spanje en Italië.

"We zullen nu moeten winnen van zowel Spanje als Italië. En anders wordt een kwestie van ervaring opdoen. Winnen tegen zulke toplanden wordt heel erg moeilijk, maar we zullen de knop meteen moeten kunnen omdraaien", vertelde Walem volgens Het Laatste Nieuws.

"Op dit moment is iedereen in de kleedkamer heel teleurgesteld, maar we moeten de wedstrijd van vandaag zo snel mogelijk vergeten. Je moet ook nederlagen leren accepteren. De focus moet op Spanje gericht worden. Het beste medicijn na een nederlaag is snel opnieuw spelen. Ik hoop dat mijn jongens zich kunnen tonen tegen één van de topfavorieten voor de eindzege. Je hebt altijd een kans."

Over de mogelijke tactiek tegen Spanje wilde Walem weinig kwijt. "Misschien moeten wij eens proberen een blok neer te zetten zoals Polen dat vandaag tegen ons deed. We kunnen ook proberen Spanje weinig kansen te gunnen. Wij hebben onze specifieke kwaliteiten, maar Spanje heeft nog veel meer kwaliteiten. Maar toch heb je altijd een kans", besloot de bondscoach van de U21.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws