Cobbaut over nieuwe positie bij beloften: 'In de voorbereiding over gesproken'

Cobbaut over nieuwe positie bij beloften: 'In de voorbereiding over gesproken'

Gepubliceerd: zondag 16 juni 2019 om 23:26zo 16-06-2019 om 23:26

Elias Cobbaut stond verrassend centraal in de verdediging tijdens de openingsmatch van België tegen Polen op het EK U21. De jonge Duivels verloren met 2-3.

"Ik wist al even dat ik zou starten", vertelde de Anderlechtenaar na de match volgens Het Laatste Nieuws. "De coach heeft in de voorbereiding met mij gesproken over mijn positie. Hij heeft dan ook duidelijk gezegd dat ik in eerste instantie als centrale verdediger zou meegaan naar het EK, en pas in tweede instantie als linksachter.

"Nadien is er dan veel geëxperimenteerd op mijn nieuwe rol, en dacht ik wel dat ik zou mogen starten. Al heb je nooit absolute zekerheid", vervolgde Cobbaut, die uiteraard ontgoocheld was na de nederlaag. "We hebben vandaag veel goede wil getoond, maar het heeft niet mogen baten."

"Verliezen is nooit leuk en zeker niet tegen - op papier - de minst goede tegenstander in de groep. Tegen Spanje woensdag gaan we er opnieuw voor de volle honderd procent voor. We gaan morgen de kopjes bij elkaar steken. Ik blijf focussen op dit EK. Het is nog niet voorbij", besloot Cobbaut.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws