Doelpuntenmaker Cools legt vinger op de wonde: We moesten efficiënter zijn

Doelpuntenmaker Cools legt vinger op de wonde: "We moesten efficiënter zijn"

Gepubliceerd: zondag 16 juni 2019 om 21:14zo 16-06-2019 om 21:14

Doelpuntenmaker Dion Cools baalde als een stekker na de nederlaag van België tegen Polen op het Europees Kampioenschap U21 in Italië. De Rode Duivels toonden meer kwaliteit, maar een uitgekookt Polen won met 2-3.

"Iedereen is heel ontgoocheld in het resultaat”, vertelde Cools na de match volgens Het Laatste Nieuws. "Gezien de hele wedstrijd verdienden we om te winnen. Het is dan dubbel zo zuur omdat dit een duel was dat we moésten winnen. Wat het kantelmoment was in de match? Het eerste doelpunt van Polen slikken we te makkelijk."

"Daarna creëerden we wel kansen, maar die gingen niet binnen. Uiteindelijk worden we koud gepakt op een corner. Mijn aansluitingstreffer kwam te laat. De Polen zetten een goed blok en het was moeilijk om de oplossingen te vinden. Kijk, we moesten in de eerste helft efficiënter zijn en defensief meer solide."

Door deze nederlaag wordt kwalificatie voor de volgende ronde heel moeilijk. De Jonge Duivels zijn nu verplicht punten pakken tegen toplanden Italië en Spanje. "Ja, dat wordt lastig. Maar we hebben nu niets meer te verliezen, hé. We gaan nu zonder drukken kunnen spelen, dan weet je nooit wat er nog mogelijk is", besluit Cools.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws