Buffon sluit einde carrière niet uit: 'Tweede keeper niets voor mij'

Buffon sluit einde carrière niet uit: 'Tweede keeper niets voor mij'

Gepubliceerd: zondag 16 juni 2019 om 20:55zo 16-06-2019 om 20:55

Gianluigi Buffon maakte onlangs bekend dat hij vertrekt bij Paris Saint-Germain en sindsdien gonst het van de geruchten. De 41-jarige doelman weet nog niet waar zijn toekomst ligt en sluit niet uit dat hij zijn handschoenen opbergt.

Buffon besloot zelf dat zijn avontuur bij Paris Saint-Germain beperkt blijft tot één seizoen. "Ze hebben me vijf maanden geleden verteld dat ik komend seizoen tweede keeper zou zijn", zegt hij tegen de Corriere dello Sport. "Ik ben tot de conclusie gekomen dat dat niks voor mij is. Ik laat een hoop geld lopen."

"Ik snap het standpunt van de club en het aanbod dat ze me deden was verleidelijk", erkent de Italiaanse routinier. "Maar ondanks mijn leeftijd voel ik voor mezelf de noodzaak tot het beleven van sensatie. Ik wil emotie kunnen vertalen naar energie, dromen en onderdeel van iets moois kunnen zijn."

Buffon werd al in verband gebracht met FC Barcelona, Brescia en Parma, maar hij weet nog niet waar zijn toekomst ligt. "Ik sta er nog net zo in als een jaar geleden, ben er heel rustig onder. Het kan allemaal over een jaar gedaan zijn, maar ook over twee weken. Ik heb een paar mooie aanbiedingen gehad, maar als ik niet het juiste gevoel heb… Dan neem ik misschien wel een jaar voor mezelf."

Het Juventus-icoon heeft genoeg ideeën om een sabbatical in te vullen. "De trainersopleiding, misschien mezelf bekwamen in het directeurschap, mijn Engels verbeteren, er is genoeg te doen..."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws