EK begint met domper: België lijdt vermijdbare nederlaag tegen Polen

16-06-2019 20:22
2

De nationale beloftenploeg is aan het Europees Kampioenschap begonnen met een nederlaag tegen Polen. De troepen van Johan Walem kwamen wel op voorsprong, maar een uitgekookt Polen won met 2-3.

De jonge Duivels begonnen sterk aan de wedstrijd. Na een kwartier verdween een pegel van Mangala op de binnenkant van de paal. Enkele minuten later was het wel raak voor België. Leya Iseka schoof een voorzet van Lukebakio subtiel in de verste hoek. Een verdiende voorsprong voor de Duivels, die via Schrijvers bijna zelfs 2-0 maakten. De Bruggeling kon zijn geweldige actie echter niet op doel besluiten.

Polen kwam in de eerste helft amper in het stuk voor, maar bij de enige kans was het wel meteen raak. Jackers werd verrast door een verre knal van Zurkowski die door de benen van Faes in de hoek verdween. In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld. België eiste de bal op, maar Polen kon opnieuw scoren bij de eerste kans. Bielik klom het hoogst op een hoekschop en knikte de 1-2 binnen.

België probeerde meteen te reageren, maar plots lukte er nog maar weinig. Walem greep in met de inbreng van Verschaeren, maar het was Polen dat opnieuw kon scoren. Szymanski stond moederziel alleen aan de tweede paal en schoot een voorzet in het dak van het doel. De wedstrijd leek beslist, tot Cools een op een corner ongehinderd de aansluitingstreffer mocht binnenkoppen.

De jonge Duivels kregen opnieuw een beetje moed in gingen op zoek naar de gelijkmaker. Invaller Amuzu kon nog enkele keren dreigen, maar het slofoffensief van België haalde niets meer uit. De jonge Rode Duivels beginnen dus slecht aan hun EK en gaan met 3-2 de boot in tegen hun Poolse leeftijdsgenoten.