OFFICIEEL: Sarri vertrekt na één jaar bij Chelsea en wordt trainer van Juventus

OFFICIEEL: Sarri vertrekt na één jaar bij Chelsea en wordt trainer van Juventus

16-06-2019 15:05
5

Chelsea heeft het afscheid van Maurizo Sarri wereldkundig gemaakt. De Italiaanse manager verlaat Stamford Bridge na één seizoen. Sarri keert terug naar Italië. Daar wordt hij de nieuwe trainer van Juventus.

Het vertrek van Sarri hing al een tijdje in de lucht. De voormalig trainer van SSC Napoli zou het niet naar z'n zin hebben bij Chelsea, de club waarmee hij tijdens zijn eerste jaar in Londen op de derde plek in de Premier League eindigde én de Europa League won.

Via de officiële kanalen bevestigen The Blues dat het doorlopende contract van Sarri op diens verzoek is beëindigd. 'Hij wil graag weer dichter bij zijn ouders wonen', valt onder meer te lezen in een uitgebreid statement.

Sarri wordt in de Serie A de nieuwe trainer van Juventus. Hij heeft voor drie seizoenen getekend. De kampioen van de Serie A ontdeed zich aan het einde van afgelopen seizoen van de diensten van Max Allegri. De aanstelling van Sarri in Turijn is saillant, aangezien de relatie tussen Juve en Napoli gespannen is.

Volgens Britse media is clublegende Frank Lampard de grote favoriet om op Stamford Bridge de opvolger van Sarri te worden.