Geloof in de U21: Offensief misschien zelfs meer mogelijkheden dan in 2007

Geloof in de U21: "Offensief misschien zelfs meer mogelijkheden dan in 2007"

Gepubliceerd: zondag 16 juni 2019 om 14:34zo 16-06-2019 om 14:34

Jean-François Remy is al sinds 2004 assistent-coach van de jonge Duivels. Remy was er dus ook bij toen de nationale U21 in 2007 tot de halve finales wisten te komen. Hoewel deze selectie minder grote namen herbergt, heeft Remy geloof in deze generatie.

Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Marouane Fellaini, Axel Witsel. De groep van twaalf jaar geleden bracht veel prominte A-internationals voort. Remy denkt met veel plezier terug aan dat top-EK van twaalf jaar geleden. "Ik herinner me de steun van het ganse land. We werden aanzien als de redders van het Belgische voetbal. ’t Ging toen ook echt niet goed met de A-ploeg", vertelt Remy in Het Laatste Nieuws.

De rechterhand van Johan Walem noemt de EK-gangers van nu minder gekend, maar denkt net daarom dat er voor een verrassing kan worden gezorgd. "Neem nu Dodi Lukebakio. Hij kende een geweldig seizoen bij Fortuna Düsseldorf, hij kan uitblinken op dit EK. Maar ik denk ook aan jongens als Aaron Leya Iseka of Isaac Mbenza. Offensief hebben we misschien zelfs meer mogelijkheden dan in 2007", vergelijkt Remy. "En dan te bedenken dat Nany Dimata er niet bij is", voegt hij toe.

Polen
Onze talenten hebben om 18u30 samen met Polen de eer om de 22e editie op gang te trappen. Gastland Italië en Spanje komen vanaf 21u00 uur in actie in de poule van de Belgen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Hoe ver gaan onze boys geraken?

(54 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws