OFFICIEEL: Genk neemt afscheid van aanvaller van vijf miljoen euro

OFFICIEEL: Genk neemt afscheid van aanvaller van vijf miljoen euro

Gepubliceerd: zondag 16 juni 2019 om 12:18zo 16-06-2019 om 12:18

KRC Genk gaat niet verder met Marcus Ingvartsen. De aanvaller kon in twee seizoenen tijd nooit echt overtuigen in de Luminus Arena en gaat zijn geluk nu beproeven bij FC Union Berlin, dat recent promoveerde naar de Bundesliga.

Op de clubwebsite deelt Genk mee dat het een akkoord bereikt heeft met de ploeg uit de Duitse hoofdstad. Ingvartsen verlaat Genk op definitieve basis, al wordt er niet gerept over de grootte van het transferbedrag. Dat de Limburgers wat verlies maken, lijkt vast te staan, aangezien ze zelf in de zomer van 2017 zo'n vijf miljoen euro op tafel legden voor de aanvaller.

Dat bedrag kon Ingvartsen nooit rechtvaardigen bij Genk. De nu 23-jarige Deen liet bij momenten wel flitsen van zijn klasse zien, maar wist zich niet op te werken tot vaste basiskracht. In het afgelopen seizoen kwam Ingvartsen slechts tot elf duels bij de uiteindelijke landskampioen. Daarin scoorde hij één keertje. De spits hoopt zijn niveau terug te vinden in de Bundesliga.

Opvallend: de voorbije week werd Ingvartsen nog nadrukkelijk in verband gebracht met het andere Berlijn, namelijk Hertha. Dat eindigde tijdens het afgelopen seizoen als elfde in de Bundesliga. Uiteindelijk kiest Ingvartsen dus voor de promovendus.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Had Genk Ingvartsen meer kansen moeten geven?

(700 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws