Anderlecht wil Roef niet zien vertrekken: Als het van mij afhangt, blijft hij

Anderlecht wil Roef niet zien vertrekken: "Als het van mij afhangt, blijft hij"

Gepubliceerd: zondag 16 juni 2019 om 09:01zo 16-06-2019 om 09:01

RSC Anderlecht ziet komende zomer Davy Roef terugkeren naar de club. De doelman lijkt echter niet op veel speeltijd te moeten rekenen door de concurrentie van Thomas Didillon. Al is doelmannentrainer Max De Jong wel een grote fan van Roef.

"Als het van mij afhangt, blijft hij",  zegt De Jong in La Dernière Heure. "Hij wil vertrekken om te kunnen spelen, maar bij Anderlecht zou hij ook speeltijd kunnen krijgen."

Volgens De Jong kan Roef zeker de concurrentie aangaan met de huidige nummer één. "Didillon heeft dit seizoen alles gespeeld, maar hij sukkelde af en toe wel met pijntjes. Moet je dan Roef uitlenen en zijn salaris betalen? Een trio Didillon-Roef-Boeckx, dat zou solide zijn. Ik heb zijn matchen bij Beveren gezien, hij heeft goed gepresteerd. Hij mist alleen de arrogantie van Proto."

De Jong zou een samenwerking met Roef dus zeker zien zitten. "Ik heb begrip dat Boeckx wil vertrekken zodat hij kan spelen. Maar als hij blijft, is dat voor mij zeker geen probleem", besluit hij. Toch moet Anderlecht vrezen voor een vertrek van Roef, die in de belangstelling staat van FC Utrecht.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie moet eerste doelman zijn bij Anderlecht?

(315 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws