Ex-speler Club Brugge stopt met voetballen, maar heeft meteen nieuwe job

Ex-speler Club Brugge stopt met voetballen, maar heeft meteen nieuwe job

16-06-2019 07:00

Voor Niki Zimling zit het voetballen erop. De 34-jarige Deen heeft besloten om te stoppen met voetballen, al neemt hij nog geen afscheid van de voetbalwereld.

Zimling speelde sinds 2017 voor SønderjyskE, in zijn thuisland Denemarken. De club moet het nu zonder Zimling gaan doen. De ex-middenvelder blijft wel bij in het voetbal, zo kondigt de Deense tweedeklasser Kolding IF op de officiële kanalen aan dat Zimling de nieuwe sportief directeur wordt.

"Hij wordt niet alleen sportief directeur, maar ook een mentor voor de spelers en de jeugd", zegt voorzitter Claus Holm-Soberg. Zimling lijkt alvast klaar voor zijn nieuwe job. "Ik heb heel wat ervaring in het voetbal na een lange carrière in Denemarken, maar ook in het buitenland en bij de nationale ploeg. Die ervaring kan ik nu meenemen in mijn nieuwe job", aldus Zimling.

Zimling kende een carrière met ups en downs. Mede door blessures moet hij al op 34-jarige leeftijd stoppen met voetballen. Hij kwam in het verleden onder andere uit voor Udinese, Club Brugge, Ajax, FSV Mainz 05 en FSV Frankfurt. Hij was ook 24 keer international voor Denemarken.