Geen Verschaeren of Vanheusden, wel speler Oostende bij nominaties Golden Boy

Geen Verschaeren of Vanheusden, wel speler Oostende bij nominaties Golden Boy

Gepubliceerd: zaterdag 15 juni 2019 om 19:48za 15-06-2019 om 19:48

Naar goede gewoonte zal de Italiaanse sportkrant Tuttosport aan het einde van dit jaar de Golden Boy van 2019 bekend maken. Eerst moet er nog gestemd worden. De krant gaf alvast de honderd genomineerden mee, met enkele verrassende namen.

Zo staan er op de lijst van de meest getalenteerde spelers onder de 21 jaar maar liefst twee landgenoten. Het gaat niet om JPL-uitblinkers zoals Yari Verschaeren of Zinho Vanheusden. Eén van de namen op de lijst is die van Indy Boonen.

De middenvelder verliet Man Utd afgelopen zomer en ging aan de slag bij KV Oostende. Daar heeft hij zich nog niet helemaal weten door te zetten. Hij was in 28 wedstrijden goed voor vier doelpunten en twee assists, wat hem een plekje bij de genomineerden opleverde.

Ook Mile Svilar kreeg een plekje in de honderdkoppige lijst. De doelman kreeg vorig seizoen nog een kans bij Benfica, maar is daar nu helemaal op het achterplan verzeild geraakt. Hij speelde dit seizoen enkel in de bekerwedstrijden voor Benfica.

Naast Svilar en Boonen kreeg ook Krépin Diatta, uitblinker bij Club Brugge, een plekje in de lijst. Net zoals Hannes Delcroix, die amper tot niet aan bod kwam bij Anderlecht.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Verdienen Boonen en Svilar deze nominatie?

(194 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws