All-time topscorer Miedema helpt weinig sprankelend Oranje naar tweede ronde

All-time topscorer Miedema helpt weinig sprankelend Oranje naar tweede ronde

Gepubliceerd: zaterdag 15 juni 2019 om 17:00za 15-06-2019 om 17:00

Een allerminst sprankelende Nederland heeft zich na twee WK-wedstrijden al verzekerd van een plekje in de knock-outfase van het WK. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman had in Valenciennes de handen vol aan het bij vlagen spijkerharde Kameroen, maar sleepte de tweede overwinning op rij binnen.

Vlak voor rust werd Kameroen voor het eerst uit elkaar gespeeld en was het meteen raak: Shanice van de Sanden gaf perfect voor en Vivianne Miedema kopte de 1-0 binnen. Kameroen sloeg echter nog voor de pauze terug: Sari van Veenendaal verkeek zich op een lange bal van achteruit en Gabrielle Onguene kon de gelijkmaker binnen tikken. Direct na rust was het wederom raak. Een vrije trap van Sherida Spitse caramboleerde voor de voeten van Dominique Bloodworth, die van dichtbij haar eerste interlandgoal kon maken: 2-1.

De hervonden voorsprong zorgde niet voor rust in het spel van Oranje. De regerend Europees kampioen kreeg kansen om de wedstrijd uit te counteren, maar toonde zich bijzonder slordig in de passing. Tien minuten voor tijd werd het zelfs bijna 2-2, maar de ingevallen Henriette Akaba schoot via het been van Dekker rakelings naast. Miedema maakte even later alsnog aan alle onzekerheid een einde: de Hoogeveense schoot op gedecideerde wijze de 3-1 binnen, staat op zestig interlandgoals en is op haar 22ste (!) al Oranje-topscorer aller tijden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws