Martinez zet beloften onder druk om te presteren op EK: Moeten we respecteren

Martinez zet beloften onder druk om te presteren op EK: "Moeten we respecteren"

Gepubliceerd: zaterdag 15 juni 2019 om 16:15za 15-06-2019 om 16:15

De Belgische beloftenploeg van Johan Walem begint zondag aan het Europees Kampioenschap met een match tegen Polen. Roberto Martinez verwacht veel van de jonge Duivels en voert de druk een beetje op.

Veel doorstroming is er de laatste jaren niet geweest, maar dat heeft een reden volgens Martinez. "De focus lag niet op presteren. Zelfontwikkeling was de prioriteit voor de vorige generaties. Ik vond dat best wel storend. Toen ik in 2016 arriveerde, was het voor mij direct duidelijk dat de beloftenploeg in dat domein vooruitgang moest boeken - het was het meest individuele elftal van België. Net om die reden was er geen enkele speler die me prikkelde om hem bij de A-kern te integreren", vertelt de Spanjaard aan Het Laatste Nieuws.

Onder invloed van Johan Walem is er de laatste jaren echter veel veranderd. Dat moet volgens Martinez voor een goed resultaat zorgen op het EK. "Voor mij als technisch directeur moet het vanaf de U21 om 'winnen' gaan - dat maakt het onderscheid tussen een goeie speler en een geweldige speler. We gaan niet naar Italië om er zomaar bij te zijn. De A-ploeg is nummer één op de wereldranglijst, dat zorgt voor een status. Die moeten we respecteren", besluit de bondscoach.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws