Wesley moet zich geen zorgen maken: 'FA zal zijn work permit zeker toekennen'

Wesley moet zich geen zorgen maken: 'FA zal zijn work permit zeker toekennen'

Gepubliceerd: zaterdag 15 juni 2019 om 13:44za 15-06-2019 om 13:44

Wesley Moraes rondde deze week zijn gegeerde transfer naar de Premier League af. Promovendus Aston Villa trok uiteindelijk aan het langst eind en maakte Club Brugge 25 miljoen euro rijker. In de loop van volgende week zou Wesley zich helemaal speler van Villa mogen noemen.

De transfer tussen Villa en Club is dan wel in kannen en kruiken, voor Wesley zelf moeten nog twee klippen gerond worden. Allereerst moet de Braziliaan natuurlijk nog slagen voor zijn medische testen. Die staan begin volgende week op het programma en zouden absoluut geen probleem mogen opleveren, weet Het Laatste Nieuws.

Daarnaast heeft Wesley een werkvergunning nodig, waarvoor in Groot-Brittannië strenge voorwaarden gelden. Aangezien de aanvaller nog geen interlands afwerkte voor de Braziliaanse nationale ploeg, moet hij terugvallen op een puntensysteem. Op basis van die regels zou Wesley zich geen zorgen hoeven te maken.

Belangrijkste criteria daarbij zijn de transfersom, het salaris en Europese ervaring. Dat Villa 25 miljoen op tafel legde (een clubrecord) en Wesley een riant salaris zal betalen én de Braziliaan vorig seizoen actief was in de Champions League, speelt allemaal in het voordeel. Zijn entourage klinkt zelfzeker: een work permit komt er sowieso.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zal Wesley potten breken in de Premier League?

(89 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws