De Jong maakt Vanhaezebrouck volledig af: Die scoorden nadien wel 70 doelpunten

De Jong maakt Vanhaezebrouck volledig af: "Die scoorden nadien wel 70 doelpunten"

Gepubliceerd: zaterdag 15 juni 2019 om 13:13za 15-06-2019 om 13:13

Hein Vanhaezebrouck leek alles te hebben om de koning van het Astridpark te worden, maar zijn passage bij RSC Anderlecht draaide uit in één grote desillusie. Volgens keeperstrainer Max De Jong lag dat voornamelijk aan Vanhaezebrouck zelf.

In een interview met La Dernière Heure gooit De Jong de beerput open. Naast tactische problemen analyseerde Vanhaezebrouck de spelersgroep ook op een verkeerde manier, oordeelt de Nederlander. "Hij moest Teodorczyk niet meer hebben, maar het seizoen erna kloeg hij wel dat Teo verkocht was. Harbaoui en Thelin wilde hij ook niet meer. Die scoorden nadien wel 70 goals", zucht De Jong.

Daar bleef het niet bij. "Onyekuru moest hij ook niet hebben", verwijst de keeperstrainer naar de Nigeriaan, die nu voor Galatasaray uitkomt. "Als hij hem had geselecteerd aan het einde van het seizoen, dan was die meegegaan naar het WK en speelde hij erna nog een jaar voor Anderlecht. En dan was er nog Stanciu... Hij keek zelfs niet naar hem om, hoewel die ongelooflijke dingen liet zien op training."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Kreeg Stanciu te weinig kansen bij Anderlecht?

(998 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws