Inter wenkt voor Lukaku: Iemand als hij moet 30 doelpunten per seizoen maken

Inter wenkt voor Lukaku: "Iemand als hij moet 30 doelpunten per seizoen maken"

15-06-2019 12:52
3

Internazionale en Romelu Lukaku komen steeds dichter bij elkaar. Het lijkt er hard op dat Milaan de nieuwe woonplaats zal worden van de Rode Duivel, die mag vertrekken bij Manchester United. Oud-Inter-aanvaller Christian Vieri ziet een overgang van Lukaku helemaal zitten.

Overigens heeft Inter, dat met Antonio Conte een nieuwe en ambitieuze hoofdcoach aanstelde, naast Lukaku nog grootse plannen. Het hoopt Edin Dzeko weg te plukken bij concurrent AS Roma. Om beide overgangen te kunnen financieren, is Inter van plan om topscorer Mauro Icardi van de hand te doen. De Argentijn ligt slecht in de groep in Milaan, al vrezen de nerazzuri een vertrek naar aartsvijand Juventus.

Hoe dan ook moeten Dzeko en Lukaku de droomvoorhoede van Inter gaan vormen. "Ik heb gehoord dat Lukaku naar Inter zou komen. Ik denk dat hij daar verwoestend zal uithalen", blikt Vieri alvast hoopvol vooruit volgens Football Italia. "Ik hou van Lukaku, maar iemand als hij zou 30 doelpunten per seizoen moeten maken. Hij heeft zulke buitengewone kwaliteiten, hij is een echt beest in de box. Die talenten moeten hij allemaal tonen op een consistente basis."

"De beste van de laars"
Naast Lukaku moet dus ook Dzeko voor doelpunten gaan zorgen in het Giuseppe Meazza. "Voor mij is Dzeko de meest complete aanvaller in Italië", is Vieri lyrisch. "Hij is fysiek sterk, heeft techniek, is goed in de lucht en kan schieten met beide voeten. Hij maakt doelpunten en helpt zijn ploeggenoten evenzeer aan doelkansen."

Van topschutter Icardi, die hoogstwaarschijnlijk vertrekt, heeft Vieri een minder hoge pet op. "In vergelijking met Dzeko is Icardi een fenomenale afmaker, maar hij moet meer voor het team spelen. Dat behoort niet echt tot zijn spelwijze. Hij zou zijn ploeggenoten meer moeten helpen", adviseert de oud-spits.