Mogelijk signaal voor transfer: trainer van Praet en Sampdoria gaan uit elkaar

Mogelijk signaal voor transfer: trainer van Praet en Sampdoria gaan uit elkaar

Gepubliceerd: zaterdag 15 juni 2019 om 12:17za 15-06-2019 om 12:17

Zoals verwacht scheiden de wegen van Sampdoria Genoa en trainer Marco Giampaolo. Na drie succesvolle jaren hebben beide partijen in onderling overleg een einde gemaakt aan de samenwerking. Zo ligt de weg open voor een verhuis naar AC Milan. Geldt dat ook voor Dennis Praet?

Op drie jaar tijd vormde Giampaolo Sampdoria om van een grijze middenmoter tot een subtopper die aantrekkelijk voetbal op de mat brengt. Dat was ook de traditionele top in Italië niet ontgaan. Milan zette eerder Gennaro Gattuso op straat en hoopt Giampaolo aan te stellen als opvolger.

Dat idee lijkt nu een pak eenvoudiger geworden te zijn. Via de officiële kanalen meldt Sampdoria dat voorzitter Massimo Ferrero een overeenkomst heeft gevonden met Giampaolo om zijn contract, dat nog tot medio 2020 verder liep, te ontbinden. Milan heeft nu vrij spel om de Italiaan aan te trekken.

Wat met Praet?
Als Giampaolo naar Milan trekt, zou Praet wel eens in zijn spoor kunnen volgen. De Rode Duivel is één van de oogappels van de trainer, onder wie hij progressie boekte in een meer controlerende rol op het middenveld. Zowat de hele Italiaanse top zit achter Praet aan, maar Milan zou een serieus streepje voor krijgen met Ferrero aan het roer. De rossoneri lieten eerder al verstaan de komst van onze landgenoot wel genegen te zijn.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zou Milan een mooie club zijn voor Praet?

(73 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws