Mannen van Walem willen naar de Spelen: 'We praten in de groep veel over Tokyo'

Mannen van Walem willen naar de Spelen: 'We praten in de groep veel over Tokyo'

Gepubliceerd: zaterdag 15 juni 2019 om 10:00za 15-06-2019 om 10:00

Naast een Europese titel vallen er op het EK U21 (16 t/m 30 juni) ook vier tickets voor de Olympische Spelen in Tokyo te verdienen. De talenten van Johan Walem willen daar vol voor gaan.

Wout Faes bevestigt dat de jonge Duivels van deelname aan de Olympische Spelen dromen. "We praten er veel over in de groep. Ik weet dat voetballers niet altijd van de Olympische Spelen dromen, maar we willen er echt naartoe", deelt Faes de ambitie van onze beloften bij de RTBF.

De verdediger en zijn 22 ploegmaats zien het als een unieke kans. "Je speelt slechts één keer in de leven op de Olympische Spelen. Ik herinner met 2008, ik was tien jaar oud. We spelen de Olympische Spelen slechts één keer in een leven. Ik herinner me 2008, ik was 10 jaar oud, ik heb alle wedstrijden van het team van Jean-François de Sart gevolgd, ze waren een beetje mijn helden."

2008
Elf jaar geleden beschikte bondscoach De Sart over een gouden generatie. Zo waren Vincent Kompany, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Marouane Fellaini, Kevin Miralles en Mousa Dembélé van de partij in Beijing. De toptalenten van De Sart wisten knap de halve finale te bereiken, maar grepen vervolgens naast de medailles.

Weg naar het ticket
In Italië en San Marino gaan de drie groepswinnaars en de beste nummer twee door naar de halve eindstrijd. De vier landen verdienen automatisch een startbewijs voor de Olympische Spelen. Behalve als Engeland daarbij zit, want die zijn enkel als het Verenigd Koninkrijk lid van het Internationaal Olympisch Comité. In dat geval spelen de nummers twee uit de andere poules een barragematch. Faes en co. moeten hoe dan ook tweede worden in de poule om hun hoge ambities waar te maken.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws