Ex-assistent haalt Vanhaezebrouck naar beneden: Als coach had ik meer verwacht

Ex-assistent haalt Vanhaezebrouck naar beneden: "Als coach had ik meer verwacht"

Gepubliceerd: zaterdag 15 juni 2019 om 09:38za 15-06-2019 om 09:38

Max de Jong is sinds 2012 de keeperstrainer van Anderlecht. De 50-jarige Nederlander werkte in de technische staf van meerdere coaches, waaronder Hein Vanhaezebrouck. De Jong heeft geen hoge pet op van Vanhaezebrouck.

De Jong schets in La Dernière Heure een weinig positief beeld over de ex-coach van RSCA. "Hij was een aangename man, maar als coach had ik meer verwacht. Zijn wil was wet en hij luisterde niet naar zijn assistenten. Ik had gehoord dat hij tactisch sterk was, maar veel spelers verloren zijn kwaliteiten onder hem."

Zo zouden tactische bespreking totaal niet aan hebben geslagen. "Hij liet beelden zien van Gent-Tottenham om te laten zien dat zijn tactiek werkt, maar de spelers van Anderlecht hadden daar geen interesse in. Ze voelden zich klein na die beelden", aldus De Jong.

Ingewikkeld
Daarnaast zou Vanhaezebrouck alles te ingewikkeld hebben gemaakt. "De ene week moest de speler die de hoekschop nam achter zijn oor krabben om als teken te geven dat de bal aan de tweede paal kwam en de andere week moest hij de bal twee keer laten stuiteren als teken dat de bal aan de tweede paal ging komen. De spelers wisten niet meer wat denken, hun hoofd stak vol instructies", kraakt De Jong hem nog verder af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws