Het EK U21: Het volledige programma en de opzet uitgelegd

Het EK U21: Het volledige programma en de opzet uitgelegd

Gepubliceerd: zaterdag 15 juni 2019 om 15:00za 15-06-2019 om 15:00

Het Europees Kampioenschap voor spelers onder 21 jaar staat voor de deur. De gastlanden zijn Italië en San Marino en de competitie gaat van zondag 16 tot en met zondag 30 juni. De jonge Duivels zijn één van de 12 ploegen.

Er zijn drie groepen en de drie groepswinnaars en de beste nummer twee plaatsen zich voor de halve finales en kwalificeren zich daarmee tevens voor de Olympische Zomerspelen van 2020. Aangezien Engeland geen Olympisch land is, kan dat team zich niet kwalificeren. Dan zal er een play-Off-match gespeeld worden tussen de nummers drie van beide groepen om het laatste Olympisch ticket.

Groep A
Italië
Spanje
Polen
België

De jonge Duivels van Johan Walem zitten in een loodzware groep met gastland Italië, Spanje en Polen. België begint op zondag 16 juni om 18.30u tegen Polen. De tweede wedstrijd is op 19 juni tegen Spanje. De laatste speeldag is op 22 juni tegen gastland Italië. Alle wedstrijden zullen worden uitgezonden door de VRT op Canvas én de RTBF.

Groep B
Duitsland
Denemarken
Servië
Oostenrijk

Groep C
Engeland
Frankrijk
Roemenië
Kroatië

De mogelijke Olympische Play-Off (als Engeland zich plaatst) is op 27 juni. Ook op 27 juni zullen de halve finales gespeeld worden. De winnaar van Groep A neemt het tegen de nummer twee van Groep B/C of de winnaar van Groep C en de winnaar van Groep B bekampt de nummer 2 van Groep A of de winnaar van Groep C. De finale zal afgewerkt worden op 30 juni om 20u45 in het Stadio Fruli van Udinese.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Ga jij kijken naar het EK U21?

(125 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws