'Terugkeer Hummels laat niet lang op zich wachten: Bayern ontvangt 30 miljoen'

'Terugkeer Hummels laat niet lang op zich wachten: Bayern ontvangt 30 miljoen'

Gepubliceerd: zaterdag 15 juni 2019 om 11:00za 15-06-2019 om 11:00

Groot nieuws uit Duitsland: Borussia Dortmund wil Mats Hummels na drie jaar weer terughalen van Bayern München, meldt BILD vrijdagavond. Volgens de Duitse ochtendkrant zijn de eerste gesprekken tussen beide grootmachten al achter de rug.

Bayern-trainer Niko Kovac heeft bovendien al groen licht gegeven aan de sensationele transfer, aldus BILD. De op handen zijnde rentree van de dertigjarige centrale verdediger is op zijn minst pikant te noemen: Hummels haalde zich in 2016 nog de woede van heel Borussia Dortmund op de hals door naar de grote rivaal uit München te vertrekken.

Drie jaar na dato is een verrassende hereniging echter nabij. Hoewel Hummels nog tot medio 2021 vastligt in München, lijkt met name Kovac bereid om de verdediger te laten gaan. Hummels kreeg in maart van bondscoach Joachim Löw te horen dat hij niet meer nodig is bij de nationale ploeg en was afgelopen seizoen ook bij Bayern geen zekerheidje: de stopper wisselde centraal achterin vaak stuivertje met Jerome Boateng, Niklas Süle en Javi Martinez en kwam tot 21 optredens in competitieverband.

Update 15/06, 11.00 uur: Ook het Duitse Sky meldt dat een terugkeer van Mats Hummels naar Borussia Dortmund in de maak is. Die Schwarzgelben voerden al concrete gesprekken met Bayern München, dat zo'n dertig miljoen euro tegemoet kan zien. Naar verwachting laat een akkoord niet lang op zich wachten. Dortmund wil de defensie van meer routinie voorzien door Hummels terug te halen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws