Schrijvers barst van vertrouwen: Nooit waren stats zo hoog en niveau zo goed

Schrijvers barst van vertrouwen: "Nooit waren stats zo hoog en niveau zo goed"

Gepubliceerd: vrijdag 14 juni 2019 om 20:24vr 14-06-2019 om 20:24

Zondag is het eindelijk zover voor onze nationale beloften: het EK in Italië! Dat de U21 zich bij de beste twaalf landen van het continent schaarden, is al een prestatie op zich. De ambities reiken echter verder dan dat, geeft kapitein Siebe Schrijvers aan.

Met Polen, Spanje en Italië oogt de poule nochtans loodzwaar. "Maar wij hebben ook onze kwaliteiten", verzekert Schrijvers op de website van Club Brugge. "We zijn een geheel, met een stevige en compacte defensie en veel snelheid voorin. Hopelijk kunnen we onder de schijnwerpers van het EK boven onszelf uitstijgen en halen we zo de halve finales en zo de Olympische Spelen. Tokio 2020 halen, dat leeft echt onder de spelers, al lang."

Als de jonge Duivels ver willen doorstoten, zullen ze een goede Schrijvers kunnen gebruiken. "Het is een eer om kapitein te mogen zijn van deze groep. Ik laat me gelden in de kleedkamer en spreek de groep af en toe aan, maar iedereen is van nature uit professioneel én we zijn één bende, dat is een troef waardoor mijn rol eenvoudiger wordt", plaatst hij zichzelf niet op de voorgrond.

Schrijvers stelt iedereen alvast gerust: tenonder gaan aan de druk, dat zal hem niet overkomen. "Wekelijks speel ik bij Club voor 25.000 fans en ik heb ook al wat ervaring in Eerste Klasse, ik kon om met druk. Ik vind ook dat ik dat bij Club al getoond heb. Nooit eerder waren mijn stats zo hoog en mijn niveau zo goed", klinkt de aanvoerder zelfverzekerd.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Op welke plaats eindigen de jonge Duivels in hun groep?

(52 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws