Verschaeren én twee Gentenaren prijken in prestigieuze top-50 van L'Equipe

Verschaeren én twee Gentenaren prijken in prestigieuze top-50 van L'Equipe

14-06-2019 20:06

Naar jaarlijkse gewoonte stelde L'Equipe haar top-50 samen van grootste talenten (onder twintig) in het mondiale voetbal. Slechts één landgenoot haalt het elftal: Yari Verschaeren. Bij KAA Gent hebben ze dan weer goud in handen. Matthijs de Ligt mag zich de allerbeste speler ter wereld onder de twintig jaar noemen.

'Deze jongen is gewoon monsterlijk', schrijft de Franse sportkrant over de negentienjarige verdediger van Ajax, die hard op weg lijkt naar Paris Saint-Germain. 'Hij werd in 2017 de jongste debutant in het Nederlands elftal sinds 1931 en ligt op schema om het record van Wesley Sneijder (133 interlands) te verbeteren.'

De Ligt houdt Borussia Dortmund-aanvaller Jadon Sancho en Kai Havertz van Bayer Leverkusen achter zich. João Felix (Benfica) en Gianluigi Donnarumma (AC Milan) completeren de top-vijf. Nicolo Zaniolo (6), Moise Kean (7), Vinicius Junior (8), Declan Rice (9) en Ibrahima Konaté (10) krijgen eveneens een topnotering.

Belgische inbreng
Naar Belgen is het lang speuren in de top-50 van L'Equipe. Pas op plek 48 vinden we de eerste en tevens enige langenoot terug: Verschaeren. De technicus van RSC Anderlecht is pas zeventien, maar ook in Frankrijk viel zijn steile opmars op. Verschaeren kan de komende weken op het EK U21 laten zien wat hij waard is tegen de top van zijn generatie.

Verder heeft Gent twee jonge wereldtoppers-in-spe in huis, als we L'Equipe mogen geloven. Zowel Jonathan David (32) als Giorgi Chakvetadze (47) halen de top-50. Beide Buffalo's maakten indruk tijdens het voorbije seizoen, al kenden ze allebei ook een respectievelijke terugval. Gent mag zich alvast in de handen wrijven.

De hele lijst van L'Equipe is hier te vinden.