Bayat nog steeds koning in Jupiler Pro League: 'Standard is het nieuwe Anderlecht'

Bayat nog steeds koning in Jupiler Pro League: 'Standard is het nieuwe Anderlecht'

Gepubliceerd: vrijdag 14 juni 2019 om 19:14vr 14-06-2019 om 19:14

Wie had gedacht dat de affaire 'Propere handen' de carrière van Mogi Bayat zou fnuiken, komt bedrogen uit. De meest invloedrijke makelaar uit het Belgische voetbal heeft nauwelijks van zijn pluimen gelaten de voorbije maanden. Al is zijn actiedomein wel wat verschoven.

Recent komt het werk van Bayat weer regelmatig in het nieuws, zij het onder de oppervlakte. Heel wat cliënten en clubs uit zijn portefeuille werden de laatste weken immers in verband gebracht met een transfer. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Birger Verstraete, die van KAA Gent naar Watford FC. Bij beide clubs heeft Bayat een voet tussen de deur. Dat is zeker ook zo bij Sporting Charleroi, waar de naam van Hein Vanhaezebrouck als coach luid rondzingt. De makelaar van Vanhaezebrouck? Bayat.

Geen toeval, oordeelt Het Nieuwsblad. Ondanks de enorme proporties van de 'Propere handen'-zaak, mag Bayat nog steeds zijn functies uitoefenen. Veroordeeld werd hij namelijk nooit, hij kreeg enkel een contactverbod opgelegd ten aanzien van de andere figuren in het dossier. Bayat heeft de laatste maanden dan ook niet stilgezeten en blijft één van de populairste makelaars van het land.

Out Anderlecht, in Standard
Zijn speelveld is wel niet helemaal hetzelfde gebleven. Aangezien RSC Anderlecht onder Marc Coucke niet meer van Bayat wil weten, moest die op zoek naar een andere Belgische topclub. Via Michel Preud'homme kwam Bayat bij Standard Luik terecht. Voor de Rouches deed hij de voorbije tijd mooie zaakjes, denk maar aan de overgang van Selim Amallah en Merim Vojvoda, beiden ex-Royal Excel Moeskroen.

Ook probeerde hij Paul-José Mpoku naar de Verenigde Staten te loodsen, maar de spelmaker van Standard zag dat niet zitten. Nochtans is Preud'homme hem liever kwijt dan rijk in zijn missie om de Luikenaars weer naar de top te loodsen. Hoe dan ook is de invloed van Bayat groot in de Vurige Stede. 'Standard is het nieuwe Anderlecht', concludeert HNB.

Poll

Zou Bayat strenger gestraft moeten worden?

(173 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws