'Ferrera komt terug op beslissing en wordt hoofdcoach bij kampioen van Luxemburg'

'Ferrera komt terug op beslissing en wordt hoofdcoach bij kampioen van Luxemburg'

Gepubliceerd: vrijdag 14 juni 2019 om 17:30vr 14-06-2019 om 17:30

Standard nam deze week afscheid van assistent Emilio Ferrera. Hij zou Standard hebben gevraagd om zich exclusief toe te leggen op de uitbouw van zijn eigen opleidingscentrum in Aalst. Ferrera is blijkbaar teruggekomen op deze beslissing, want volgens Het Nieuwsblad gaat hij in Luxemburg als hoofdtrainer aan de slag.

Het Nieuwsblad schrijft dat Ferrera op weg is om de nieuwe trainer van F91 Dudelange te worden. De 51-jarige voetbalcoach gaat deze job naar verluidt combineren met de functie van sportief directeur bij Virton, dat naar de Proximus League is gepromoveerd. Beide clubs zijn in handen van de steenrijke zakenman Flavio Becca, een Luxemburger met Italiaanse roots.

De nieuwe werkgever van Ferrera realiseerde het afgelopen seizoen een ongekend voetbalsprookje in de Europa League. Dudelange wist drie voorrondes te overleven en zich als eerste club uit het groothertogdom te plaatsen voor de groepsfase van een Europese tornooi. Eenmaal in de poule wist het een punt te pakken tegen de Spaanse subtopper Real Betis. Van AC Milan werd thuis slechts met 0-1 verloren. Ferrera volgt succescoach Dino Toppmöller op, die de leiding krijgt bij... Virton.

Ferrera mag zich wel verheugen op Champions League-voetbal met Dudelange. De recordkampioen veroverde voor de vierde keer op rij de landstitel en mag nu proberen te stunten in het miljoenenbal. Ferrera wordt bij Standard opgevolgd door Mbaye Leye

Poll

Wie heeft niet de waarheid gesproken?

(312 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws