Standard stelt nieuwe namen aan bij de jeugd: 'Meer jongeren naar de top loodsen'

Standard stelt nieuwe namen aan bij de jeugd: 'Meer jongeren naar de top loodsen'

Gepubliceerd: vrijdag 14 juni 2019 om 16:47vr 14-06-2019 om 16:47

Standard wil op de middelange en lange termijn meer uit het eigen opleidingscentrum halen. Om dat doel te realiseren heeft Standard met het oog op verdere professionalisering van de Academie een nieuwe team samengesteld. 

Het begint bij de voetbalschool (U8 tot U12), waar Jean Wuidard en zijn team de scepter zullen zwaaien. Voor de andere jeugdcategorieën zijn er drie coördinatoren aangesteld: Fréderic Lapierre (U13-U14), Geoffrey Valenne (U15-U16) en Joost Hendrickx (U18-U21). 'Dit om voor een ​​nog preciezere opvolging te zorgen tijdens de evolutie van onze jonge Rouches', klinkt het op de website van Standard.

In de omkadering zijn er sleutelposities weggelegd voor Ingrid Vanherle (hoofd van de operationele afdeling) en Maxime Filot (Scouting en Ontwikkeling). Pierre Locht blijft als lid van het Uitvoerend Comité aan het hoofd van de structuur staan.

De structuur moet in de toekomst tot zichtbare resultaten leiden. 'Meer dan ooit is het de bedoeling om te blijven inzetten op een jeugdopleiding waarvan de kwaliteit op nationaal en internationaal niveau wordt erkend, om nog professioneler te worden en zo nog meer jongeren naar de top te loodsen', luidt de doelstelling.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws